Vernielingen en anarchie demonstranten Onafhankelijkheidsplein
17 Feb 2023, 14:14
foto
Demonstranten hebben zware vernielingen aangebracht aan het gebouw van De Nationale Assemblee. (Foto's: Ranu Abhelakh)


Demonstranten zijn ertoe overgegaan vernielingen aan te richten aan eigendommen en publieke objecten. Het politie wachthuis voor de VCB aan de Saramaccastraat is omgekanteld. Bij Shell servicestation aan de Maagdenstraat zijn vernielingen aangericht en zijn de mensen aan het plunderen geslagen. De organisatoren van de actie waaronder Pakitow Biervliet zijn niet te zien. De actie is totaal uit de hand gelopen.

De actievoerders zoeken de confrontatie aan met de militairen die zijn ingezet voor de beveiliging. Militaire helikopters zijn aan het surveilleren, terwijl de menigte op en rondom het Onafhankelijkheidsplein steeds driester wordt.

Er zijn zware vernielingen aangebracht aan het gebouw van De Nationale Assemblee en mensen blijven nog steeds schelden en met stenen gooien. De leiders van het protest lijken de controle over de mensen volledig kwijt te zijn. De demonstranten lijken voorbereid te zijn gekomen, gelet op de stenen en flessen die er zijn gegooid.

Ook aan de Heiligenweg zijn er vernielingen aangericht en is optiek Marisa aan de Watermolenstraat verwoest. Op gegeven moment is er het privé voertuig van Starnieuws-journalist, René Gompers, in brand gestoken. De brandweer is ter plekke, maar kan niet veel meer doen om het voertuig te redden. Het voertuig is volledig uitgebrand. De politie schiet en de demonstranten trekken zich terug bij het vlaggenplein. Een man is daarbij gewond geraakt.

Er wordt met traangas geschoten, demonstranten gooien het traangas zelf weer terug naar de militaire politie. Het blijft chaotisch, terwijl de politie bezig is mensen af te voeren. Er is ook brand gesticht in het Hoekhuis waar er sprake was van een uitslaande brand. De brandweer heeft het vuur intussen geblust. Ook bij de Congreshal is er sprake van vernielingen. 
Advertenties

Saturday 13 July
Friday 12 July
Thursday 11 July