Bouva en Parmessar tegen nieuwe prijsverhoging brandstof
17 Feb 2023, 05:20
foto


De Assembleeleden Melvin Bouva en Rabin Parmessar (NDP) zijn er niet over te spreken dat brandstofprijzen voor de tweede keer deze maand de lucht in zijn gegaan. Zij hebben dit gisteravond aan de orde gesteld tijdens het beantwoorden van vragen door minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen. Bouva vindt het niet in de haak dat bij elke lading de prijs wordt aangepast. Hij vindt dat er een bovengrens moet komen.

Bouva vroeg opnieuw waar het hart, verstand en gevoel van de regering is voor de samenleving, die het al zwaar te verduren heeft. Hij vindt dat maximaal 1 keer per maand de prijs moet worden aangepast. Parmessar merkte op dat de brandstofverhogingen moeten worden aangepast. Suriname beschikt over een raffinaderij, maar Staatsolie heeft met GOw2 slechts 25 tot 30% van het marktaandeel. Olie wordt onderling verkocht. Er moet een eerlijke prijs komen, zodat het volk niet overvraagd wordt.

Ook over de gasprijs voerde Parmessar aan dat de lucht eruit moet. Volgens hem kan de inkoopprijs van gas met minimaal 50% omlaag. Abiamofo merkte op dat zijn ministerie niet gaat over de brandstofprijs. Bij de voortzetting van de begrotingsbehandeling vanmiddag komen de minister van Financiën & Planning en de president, aan het woord. Wat de gasprijs betreft is indertijd een contract gesloten met een leverancier die genoegen nam met SRD's. Dit contract verloopt dit jaar, waardoor er weer andere mogelijkheden ontstaan.

De pompprijs van ongelode benzine en diesel worden bij SOL, Rubis en Roy Boedhoe Enterprises aangepast. Bij GOw2 zijn er nog geen prijsaanpassingen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May