Kalaykhan wegens vormfouten weg; Wijnerman waarnemer
16 Feb 2023, 19:36
foto
Marita Wijnerman, waarnemend directeur Belastingen


Marita Wijnerman is benoemd tot waarnemend directeur bij de Belastingsdienst. Dit is in goed overleg besloten met Ismaël Kalaykhan. Eerder op de dag heeft de minister aan de Douanebond medegedeeld dat Kalaykhan door de regering niet verder gehandhaafd zal worden als directeur. Er zijn vormfouten gemaakt bij het aantrekken van Kalaykhan, laat minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning weten via de Communicatiedienst Suriname.

Kalaykhan is in 2020 aangetrokken als projectleider bij de Belastingdienst. “Hij heeft sindsdien ook gefunctioneerd als directeur. Nu blijkt dat daar wat vormfouten in zijn geweest”, zegt Raghoebarsing. Hij merkt op dat de aanstelling en positionering van Kalaykhan niet helemaal goed is zoals de wet het regelt. 

De vormfouten in de aantrekking zijn volgens minister Raghoebarsing van dien aard dat er gehandeld moest worden. “Wijnerman is heel ervaren en fungeert al heel lang op topniveau binnen de dienst”. De bewindsman geeft aan dat er met Kaykhan verder nagegaan zal worden hoe hij zijn bijdrage zal kunnen blijven geven aan het ministerie en de Belastingdienst. “Zijn krachten, kennis en inzet willen wij niet kwijt.” De bewindsman benadrukt Kalaykhan uitermate goede resultaten voor het ministerie heeft neergezet.

Raghoebarsing had eerder aangegeven op een persconferentie dat er niks aan de hand was met Kalaykhan en hij blijft aanzitten bij de Belastingdienst. Hij heeft op 1 februari Kalaykhan mandaat verleend om als directeur van de Belastingen op te treden. Waar nodig mocht hij namens de minister beslissingen nemen, uitvoeren en te ondertekenen als directeur.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May