Minimumuurloon aangehouden na protest bedrijfsleven
16 Feb 2023, 14:37
foto


Hoewel de regeringsraad op 8 februari heeft besloten het algemeen minimumloon vast te stellen op SRD 38,50 per uur, is het besluit aangehouden. Hiervoor was het minimumloon SRD 20. Starnieuws verneemt dat de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en de Associatie van Surinaamse Fabrikanten het niet eens zijn met het tarief. De werkgeversorganisatie participeert ook in de Loonraad waar het voorstel is gedaan.

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken laat in een persbericht optekenen dat vanaf afgelopen week in consultatie is met diverse organisaties van/en actoren uit het bedrijfsleven om hun visie voor wat betreft het vastgesteld algemeen minimumloon aan te horen. Een cluster van ministers heeft afgelopen zaterdag ook een onderhoud gehad met diverse organisaties van het bedrijfsleven over deze issue, maar ook over andere pijnpunten.

De minister van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken zal op woensdag 22 februari zijn bevindingen, vastgelegd in een raadsvoorstel presenteren aan de regeringsraad ter besluitvorming.
Hierna zal onmiddellijk tot uitvoering worden overgegaan door het opmaken van een beschikking om vervolgens over te gaan tot publicatie in het Staatsblad, meldt het ministerie.










Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May