Fly All Ways begint in april route Paramaribo-Cayenne-Belém
16 Feb 2023, 22:40
foto
Luchtvaartmaatschappij Fly All Ways zal in het tweede kwartaal beginnen met vluchten in Frans-Guyana. (Foto: Fly All Ways)


Luchtvaartmaatschappij Fly All Ways zal vanaf april via Frans-Guyana vliegen op Belém, Brazilië. De Franse vliegautoriteiten hebben de maatschappij toestemming gegeven om in eerste instantie via de luchthaven Félix-Eboué de route Paramaribo-Belém te onderhouden.

Air France had op 20 januari aangekondigd dat het luchtverkeer van en naar Frans-Guyana op korte termijn een nieuwe operator moet hebben.

Fly All Ways zal in april zijn eerste vlucht maken op de route Paramaribo–Belém met een tussenstop op de luchthaven Félix-Eboué. De luchtvaartmaatschappij heeft deze week de goedkeuring daartoe gehad van het Directoraat-Generaal Luchtvaart (DGAC) van het oostbuurland.

Fly All Ways biedt al rechtstreekse vluchten aan tussen Paramaribo en Belém. De Fransen mikken ook op een lijn tussen Georgetown – Belém. Fly All Ways is bezig met twee vluchten op de route Paramaribo – Cayenne – Belém. Een route die de luchtvaartmaatschappij op woensdag en zondag wil onderhouden met een Airbus A320 met een capaciteit van zo'n 150 stoelen.

In alle opzichten lijkt het programma van Fly All Ways op dat van Surinam Airways rond deze tijd van het jaar vorig jaar, zeggen Franse media. Surinam Airways heeft echter nadat het in 2018 zijn verbindingen met Frans-Guyana had stopgezet, zijn commerciële vluchten tussen Paramaribo, Cayenne en Belém,, nooit hervat. En dat terwijl zijn vertegenwoordigers in Frans-Guyana bleven hopen op hervatting van de route.

Volgens verschillende bronnen zou Trans Guyana Airways een vergelijkbaar vluchtprogramma aanbieden als Fly All Ways, dit keer vanuit Georgetown. De Guyanese luchtvaartmaatschappij heeft echter nog geen goedkeuring gekregen van de DGAC.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May