Brunswijk: ABOP stapt niet uit de coalitie
16 Feb 2023, 00:00
foto
ABOP-voorzitter, vicepresident Ronnie Brunswijk, spreekt de structuren van zijn partij toe. Hij heeft aangegeven dat onbevreesd doorgegaan wordt binnen de regering.


ABOP voorzitter tevens vicepresident Ronnie Brunswijk heeft op een structurenvergadering woensdagavond duidelijk gemaakt dat zijn partij in de coalitie blijft. Hij onderkent dat de maatregelen die genomen worden door de regering heel zwaar zijn voor het volk. Hierover zal er opnieuw gesproken worden met president Chan Santokhi. Brunswijk pleit voor een gefaseerde afbouw van de subsidie. Het uittreden van de NPS uit de coalitie is ook aan de orde gekomen, maar voor de ABOP is dit geen reden om uit de coalitie te stappen.

ABOP-woordvoerder tevens hoofdbestuurslid Humphrey Dundas zegt in gesprek met Starnieuws dat de structurenvergadering al gepland was. Dit heeft te maken met de mobilisatie naar 7 maart toe, waarbij samen met Pertjajah Luhur een massameeting wordt gehouden in het André Kamperveenstadion. Daar begint de krachtmeting waarbij de steun van de achterban belangrijk is. Er zijn instructies gegeven aan de partijstructuren over de organisatie naar 7 maart toe.

Brunswijk heeft tijdens de vergadering in het partijcentrum te Latour duidelijk gemaakt dat de beginsituatie van de regering heel moeilijk was. Er is een land overgenomen met torenhoge schulden. Zelfs salarissen van ambtenaren konden met moeite worden uitbetaald. Toen is de achterban ook voorgehouden dat er pijnlijke maatregelen genomen moesten worden. Hij had liever gewild dat deze eerder genomen waren dan halverwege de rit. Hij heeft zijn achterban gevraagd om door de zure appel heen te bijten.

Zonder vrees gaat ABOP verder in de coalitie. Er zal geen stap teruggedaan worden. Dundas deelt mee dat op de vergadering is aangegeven dat de situatie moeilijk is. Nagegaan zal worden waar er toch nog verlichting gebracht kan worden. Uit de regering stappen nu is geen optie, omdat er op korte termijn ook geen verkiezingen gehouden kunnen worden. Het kiesstelsel moet eerst worden gewijzigd. Over het vervolgtraject zal verder gesproken worden in coalitieverband, nu de NPS uit de boot is gestapt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May