Ramadhin ontkent sluiting Wanica Ziekenhuis
15 Feb 2023, 00:00
foto
Assembleelid Melvin Bouva dinsdag in De Nationale Assemblee.


Assembleelid Melvin Bouva (NDP) heeft dinsdag in De Nationale Assemblee aangekaart dat berichten hem bereikt hebben dat de regering van plan is het Regionaal Ziekenhuis Wanica op te doeken. Er zouden al gesprekken gaande zijn met het personeel hierover. Het ziekenhuis zou worden ontmanteld. Er is maandag hierover vergaderd toen het personeel op 6 februari zijn salaris over januari ontving. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat het een "grove leugen is". Bouva wil onrust creëren in de samenleving, meent de bewindsman.

Bouva om een nadere toelichting gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij informatie heeft gekregen over het opdoeken van het ziekenhuis. Hij is via de app geïnformeerd, vandaar dat hij deze kwestie aan de orde heeft gesteld in De Nationale Assemblee. Bouva stelde tijdens de begrotingsbehandeling dat niet toegestaan zal worden dat het Wanica Ziekenhuis wordt ontmanteld. Het is geen NDP-ziekenhuis maar het is voor de samenleving. Hij deed een dringend beroep op de president om het voortbestaan van het ziekenhuis niet in gevaar te brengen, zoals het geval is met Marwina en Atjoni ziekehuis.

Ramadhin merkt op dat zonder enige onderbouwing of bewijs Bouva de mededeling heeft gedaan. De bewering is bedrog en niet op feiten gebaseerd, zegt de bewindsman. Hij legt uit dat ziekenhuizen efficiënter gemaakt moeten worden. Daarover zijn gesprekken gaande met de Nationale Ziekenhuisraad. In een straal van vier kilometer in Paramaribo opereren vier ziekenhuizen die allemaal een mini-academisch ziekenhuis willen zijn. Dit leidt tot verspilling van financiën en efficiency. De discussie is nog gaande over thematische ziekenhuizen die zich specialiseren in bepaalde sectoren. Ook het Wanica Ziekenhuis moet worden gereorganiseerd, maar er is totaal geen sprake van opdoeken. De bewindsman zal verder ingaan op deze kwestie donderdag in De Nationale Assemblee wanneer de regering aan het woord komt. De eerste ronde van De Nationale Assemblee is dinsdagavond rond 23.20 uur afgesloten met de spreekbeurt van Edward Belfort (ABOP).
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May