Sterilisatieproject Dierenbescherming deze maand van start
15 Feb 2023, 16:48
foto
Gedumpte puppy's op het Dierenasiel. (Foto: Stichting Dierenbescherming Suriname)


De Stichting Dierenbescherming Suriname start deze maand weer met haar Grote Sterilisatieproject. Het project wordt uitgevoerd om te voorkomen dat vooral vrouwelijke dieren ongesteriliseerd op straat belanden. Door de Covid-beperkingen is het project de afgelopen 3 jaren niet uitgevoerd.

Van 27 februari tot en met vrijdag 10 maart, uitgezonderd weekenddagen, kunnen honden- en kattenliefhebbers hun dieren brengen naar het dierenasiel in de Cultuurtuin, om hen tegen betaling te laten steriliseren.

In 2009 is het Grote Sterilisatieproject van de stichting voor het eerst georganiseerd onder de slogan ‘Yepi yu dagoe, yepi ala dagoe!’ Nu worden jaarlijks steeds meer poezen aangemeld. De stichting vindt het een goede ontwikkeling om een groeiende zwerfkattenpopulatie te voorkomen.

De stichting geeft aan dat het onduidelijk is hoe groot de omvang is van de populatie zwerfhonden en -katten in Suriname, daar de noodzakelijke tellingen al jarenlang uitblijven bij gebrek aan vrijwilligers. Wel is duidelijk dat er nog steeds veel vrouwelijke dieren ongesteriliseerd op straat belanden: loops, zwanger of met hun kleintjes, en ook nog steeds veel puppy’s en kittens zonder moeder.

Sinds de Dierenbescherming en haar zusterorganisaties met hun sterilisatieprojecten zijn begonnen, zijn er al meer dan 18.000 operaties uitgevoerd. De operatiekosten zijn SRD 250 voor een poes en SRD 350 voor een hond. Alleen vrouwelijke dieren komen in aanmerking voor dit project, schrijft de Dierenbescherming in een persbericht.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May