Politiekorps versterkt met 191 manschappen
14 Feb 2023, 04:52
foto
De rekruten voordat zij hun epauletten opgespeld hebben gekregen. (Foto's: CDS)


191 rekruten die bevorderd zijn tot aspirant agent van politie hebben maandag hun epauletten opgespeld gekregen in het Politie Opleidingscentrum. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol), zei bij de plechtigheid te gaan voor een modelkorps binnen het Caribisch gebied, waarbij er structureel ambtenaren opgeleid zullen worden.

Amoksi vroeg de groep bevorderden om alles wat zij geleerd hebben, waar te maken. “Je moet leren uit je fouten en doorgroeien.” De nieuwe lichting aspirant agenten moet helpen de toenemende criminaliteit in te dammen.
Waarnemend procureur-generaal Garcia Paragsingh, waarnemend korpschef Ruben Kensen en de voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), Mielando Atompai, waren onder de aanwezigen.

Kensen drukte de aspirant agenten op het hart om zich met dezelfde ijver te blijven inzetten, ten faveure van de dienst en de gemeenschap. Zij zullen zich daarbij keurig en volgens de geldende normen en waarden moeten gedragen, in het bijzonder om te voorkomen dat zij het eigen imago en dat van de organisatie schaden. “We gaan u volgen, u moet de gemeenschap dienen en neemt u alle positieve dingen over.”

De SPB is volgens Atompai een vakorganisatie die over de rechtspositie van de politieambtenaren waakt. Hij hield hen de mogelijkheid om hogerop in de dienst te komen voor en moedigde de aspirant agenten aan om verder te studeren, meldt de Communicatie Dienst Suriname (CDS).
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May