Bee: ABOP een begrip geworden in 33 jaar
13 Feb 2023, 04:51
foto
ABOP-secretaris tevens Assembleevoorzitter Marinus Bee bij 33 jarig bestaan van de partij. (Foto: René Gompers)


ABOP-secretaris, Assembleevoorzitter Marinus Bee, zegt dat de geel-zwarte partij in de afgelopen 33 jaar haar stempel heeft gedrukt op de samenleving en niet meer weg te denken is. Op 11 februari 1990 is de partij opgericht en is een begrip geworden. De ABOP heeft in drie regeringen gezeten, maar heeft steeds onder een president gediend. De komende verkiezingen wil de ABOP hoge ogen gooien en een betere positie verwerven. De partij heeft reeds een samenwerkingsovereenkomst met Pertjajah Luhur sinds de verkiezingen van 2020 en deze is vernieuwd.

Bee die zelf niet van feestvieren houdt, zegt dat een evaluatie op zijn plaats is bij de 33e verjaardag. In 2005 is de ABOP voor het eerst in het regeercentrum gekomen en had toen slechts één zetel. Toen was Ronald Venetiaan president. Vijf jaar later was de partij deel van de regering-Bouterse 1. Nu is partijvoorzitter Ronnie Brunswijk vicepresident met Chan Santokhi als president.

Vijftien jaar geleden was het niet normaal dat mensen in het binnenland een telefoon konden pakken en bellen. Dat is een verworvenheid van de ABOP, voerde Bee aan. Ook was het niet altijd zo dat televisie in het binnenland te zien was. De partij is met een doel opgericht en dient gekoesterd te worden. Deze beweging was noodzakelijk om ontwikkeling te brengen in vooral achtergestelde delen van het land.

De ABOP is er niet trots op dat mensen het heel moeilijk hebben in het land. Ook niet op de prijs- en koers ontwikkeling. De partij neemt geen afstand van de zaken die verkeerd gaat, want ze heeft medeverantwoordelijkheid. Er moet volgens Bee harder gewerkt worden om het beter te laten gaan. Op alle posities moet er hard gewerkt worden in de resterende tijd in deze regeercombinatie. Naast de economische is er ook een morele crisis. De laatste tijden zijn er veel gevechten onder jongeren. Hij deed een beroep op politici, ngo's en geestelijke leiders voor begeleiding en om het goede voorbeeld te geven. Er moet hard gewerkt worden voor een beter land.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May