Dc Bansi-Durga bezoekt kerk Haïtiaanse gemeenschap Saramacca
12 Feb 2023, 20:44
foto
De kerkgangers zijn goed opgekomen tijdens het bezoek van dc Sherin Bansi-Durga van Saramacca. Zij heeft de Haïtiaanse gemeenschap in het district toegesproken.


Districtscommissaris (dc) Sherin Bansi-Durga van Saramacca heeft zondag een bezoek gebracht aan de Haïtiaanse gemeente Church of God prophecy Suriname aan de Mr. P. Chandishawweg. Zij heeft hen toegesproken en onderkent de belangrijk rol die de Haïtianen vervullen in het district vooral als landbouwers, als arbeiders bij FAI N.V. , als bouwvakkers en als kleine zelfstandigen. "U bent een niet weg te cijferen deel van het district en Suriname".

De dc merkte op dat de samenleving moeilijke tijden meemaakt. "U hebt het ook moeilijk vanwege de noodgedwongen aanpassingsmaatregelen die de regering onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi moet uitvoeren onder controle van het IMF. De saneringsmaatregelen snijden heel diep ja, doen pijn, vanwege het afschaffen van de subsidies op de nutsvoorzieningen, brandstof enz. Maar al deze maatregelen moeten worden doorgevoerd. Het wordt uit pure economische nood uitgevoerd om het morgen weer beter te hebben. Dat u straks weer in staat bent om meer geld te sturen voor uw vrouw, kinderen en ouders in Haïti", stelde de dc.

Als vertegenwoordiger van de regering in het district vroeg ze namens de president begrip voor de situatie maar ook dank aan hen over te brengen voor de dagelijkse bedrage aan de ontwikkeling van het land. De kerkgangers werden in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen aan de dc, waarvan zij ook gretig gebruik hebben gemaakt, meldt het districtscommissariaat.

De Diakens van de kerk, Gilbert Jacques, Berthony Jean Batis en Verdieu Jeremi, gaven aan zeer vereerd te zijn met het bezoek van dc. Het is ook voor het eerst dat een districtscommissaris een bezoek heeft gebracht aan de kerk.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May