Winkelier mishandeld en beroofd; verdachten aangehouden
12 Feb 2023, 10:14
foto


Een ondernemer is beroofd gisteravond nadat hij zijn winkel rond 22.00 uur had gesloten. Hij was bij zijn woning en wachtte op een vriend om te gaan jagen. Hij had zijn vuistvuurwapen en jachtgeweer klaargezet op een tafel. De deur van zijn woning was open.

Vijf criminelen zijn het huis binnengekomen. Zij waren gemaskerd en in zwart gekleed. Een van de mannen heeft geschoten, maar raakte het slachtoffer niet. De politie heeft een kogelinslag waargenomen. De winkelier is met een riem vastgebonden en naar binnen gesleept.

De criminelen hebben een vuistvuurwapen van het merk Glock, een jachtgeweer, US$ 6.000 en een bedrag in SRD, enkele dozen sigaretten en een aantal belkaarten van Telesur en digicel gestolen. Zijn vrouw die nog in de winkel was, bleef ongedeerd.

Het slachtoffer is in bezit van een geldig vuurwapenvergunning en portdarm. Hij heeft letsels aan zijn hoofd en zwelling aan zijn rechteroog. Hij is verwezen naar de Spoedeisende Hulp.

De verdachten hebben de plaats verlaten in een witte Toyota Vitz. Het slachtoffer heeft geprobeerd om het voertuig te achtervolgen. Door verschillende eenheden op het veld is het gelukt om de verdachten in een zijstraat van de Van Kallenweg aan te houden. De buit is niet teruggevonden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May