C-47 maakt zich op voor voeren van acties
10 Feb 2023, 14:49
foto
C-47 voorzitter Robby Berenstein spreekt de besturen van de aangesloten lidorganisaties toe. (Foto: René Gompers)


De bonden aangesloten bij vakcentrale C-47 gaan in actie. Er is een commissie ingesteld om het actiemodel en strategie te bepalen. Gedacht wordt aan sluiten van bedrijven en straatprotesten. Geëist wordt dat de inkomstenverhogende maatregelen van de overheid worden teruggedraaid. Vooral de verhoging van diesel mag niet doorgaan. Er zal met maatschappelijke organisaties worden gesproken over de actie.

Het besluit om te protesteren is het resultaat van de Assemblee van de Arbeid in het hoofdkwartier van C-47 eerder op de dag. Aan voorzitter Robby Berenstein is duidelijk gemaakt dat er te lang gesproken is het tijd is dat er tegengas moet worden gegeven aan de regering. De overheid heeft een aantal maatregelen getroffen om haar uitgaven te verminderen en haar inkomsten te vergroten. Zoals het rigoureus afbouwen van subsidies op stroom, gas en brandstof.

"Wij eisen het terugdraaien van de maatregelen," deelt Berenstein mee. "De verdere verhoging van brandstof moet niet doorgaan." De bonden eisen ook dat de alternatieven die aan de regering gepresenteerd zijn om tot een redelijk stroomtarief te komen worden uitgewerkt. Ook de  alternatieve methodes om de overheidsinkomsten te vergroten moeten uitgevoerd worden. Tot nu toe weigert de regering "het geld te halen waar het gehaald moet worden" zoals bij de multinationals, cambio's, casino's en rijkere delen van de bevolking, geeft Berenstein aan.

"De crisis wordt volledig betaald uit de zakken van de werkende klasse," stelt Berenstein. "Elke maatregel die wordt getroffen wordt afgewenteld op de werkers en consumenten."  De commissie moet woensdag het actiemodel en de strategie presenteren. "Er zijn verschillende vormen van actievoeren. Maar in ieder geval...sluiting van bedrijven, straatacties. Dat is de sfeer, die kant gaan we op."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May