Tarieven transportsector blijven gehandhaafd; meer controle
10 Feb 2023, 00:57
foto
Minister Albert Jubithana van TCT donderdagavond in De Nationale Assemblee.


Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme heeft donderdag in De Nationale Assemblee benadrukt dat de tarieven van het openbaar vervoer niet verhoogd zullen worden. De regering blijft tot juli de sector subsidiëren. Er wordt nog uitgewerkt hoe de subsidie wordt afgebouwd. De bushouders aangesloten bij de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) zullen een brandstofsubsidie krijgen. Hiervoor zal SRD 14,6 miljoen worden uitgetrokken.

Voor een stadsrit is sinds augustus vorig jaar het tarief SRD 8,50 voor bustransport. Dit tarief blijft gehandhaafd. Ook voor alle andere routes zijn de tarieven ongewijzigd. De buschauffeur mag niet meer vragen aan een passagier. De controle zal worden opgevoerd. Jubithana voerde aan dat de subsidie niet zonder meer zal worden betaald aan de 1.400 busvergunninghouders. Gecontroleerd zal worden of de bussen daadwerkelijk hebben gereden. De bewindsman deelde mee dat er goede afspraken zijn gemaakt met de PLO voor samenwerking. Er zal ook een klachtenlijn komen per 14 februari.

Voor het Nationaal Vervoers Bedrijf (NVB) geldt dat alle tarieven gehandhaafd zullen worden. Voor een stadsrit wordt SRD 5 betaald. De dienstverlening bij de NVB zal worden aangepakt. Door gebrek aan beschikbare middelen worden de routes niet optimaal onderhouden. Ook komt het voor dat contractors niet rijden, maar wel geld ontvangen. Er zal ook een evaluatie gemaakt worden van de routes waar soms twee tot drie personen in de bus zitten. De problemen zullen worden aangepakt, deelde de minister mee.

Wat bootvervoer betreft, zullen de tarieven ook niet worden aangepast. Voor de route Paramaribo-Meerzorg wordt SRD 8 betaald. Vandaag zal Jubithana met de boothouders een onderhoud hebben.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May