Indiaas energiebedrijf mikt op olie & gas 'hot spots' Latijns-Amerika
09 Feb 2023, 09:43
foto
Rajarshi Gupta, algemeen directeur ONGC Videsh (Foto: ONGC Videsh)


ONGC Videsh (OVL) Ltd, de overzeese exploratietak van India's Oil and Natural Gas Corp, is op zoek naar exploratie- en productie-investeringsmogelijkheden in Afrika en Latijns-Amerika, zoals in Ghana en Suriname. Dat heeft algemeen directeur Rajarshi Gupta van het bedrijf laten weten.

Het bedrijf is al aanwezig op beide continenten via participaties in projecten in onder meer Mozambique, Brazilië en Venezuela.

"Het is beter om te investeren in grotere hotspots waar je grotere ontdekkingen kunt doen... Afrika en Latijns-Amerika hebben nog steeds veel potentieel. Ghana is daar, Suriname is daar, het hele continentale plat. Brazilië is ook een interessant gebied," vertelde Gupta aan verslaggevers tijdens de India Energy Week in Bengaluru.

Sommige van de koolwaterstofactiva in Afrika en Latijns-Amerika bevatten grote volumes, zei hij, eraan toevoegend dat zijn bedrijf ook op zoek is naar activa in Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten.

OVL heeft momenteel een belang in 32 olie- en gasprojecten in 15 landen, verspreid over projecten in verschillende fasen, waaronder exploratie, ontwikkeling, productie en pijpleidingen.

De productie van ruwe olie en gas van OVL zal dalen van 12,5 miljoen ton in 2021/22 als gevolg van lagere productie in het Russische Sakhalin 1-project, waarin ONGC een belang heeft.

De productie op Sakhalin 1 stortte in na het vertrek van de vorige operator Exxon Mobil Corp als gevolg van westerse sancties tegen Rusland, nadat het eind februari vorig jaar Oekraïne was binnengevallen.

Gupta zei dat de huidige productie in Sakhalin 1 ongeveer 150.000 vaten per dag is en dat de productie in juni zal stijgen tot 200.000 vaten per dag. ONGC's heeft een belang van 20% in het Sakhalin 1-project.

Hij zei dat ONGC geen problemen ondervindt bij het werven van fondsen en een schuld heeft van US$ 3 tot 4 miljard vergeleken met een nettowaarde van meer dan US$ 6 miljard.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May