Mac Andrew zoekt oplossing uitbetaling personeel RZW
04 Feb 2023, 07:44
foto
Minister Steven Mac Andrew, ad interim Volksgezondheid, in gesprek met de vakbond van het Regionaal Ziekenhuis Wanica.


Minister Steven Mac Andrew, ad interim op Volksgezondheid, helpt een oplossing zoeken opdat het personeel van het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) zijn salaris kan ontvangen over januari. Een deel van het personeel is vrijdag onder leiding van de vakbondsleider, Imro Edam, getogen naar de minister om het probleem te bespreken. De bewindsman heeft na enkele telefoontjes te hebben gepleegd meegedeeld dat maandag overgegaan kan worden tot de uitbetaling.

Het salaris over januari is nog niet uitbetaald omdat het ziekenhuis nog onvoldoende middelen genereert om zelfstandig de lonen uit te kunnen betalen, waardoor er een beroep gedaan moet worden op de overheid, meldt het ministerie. Mac Andrew zei het ongenoegen van het personeel volledig te kunnen begrijpen, zeker in de context van het concept Decent Work, maar ook de precaire financiële situatie van de overheid. Hij deelde mee dat in een meeting op het ministerie van Financiën & Planning donderdag is besloten, dat er binnen 3 maanden een congres over de financiering en rationalisatie van de zorg gehouden moet worden, omdat dit vraagstuk cruciaal is voor de garantie van de zorg.

Edam informeerde de minister voorts dat er nog geen bestuur van de stichting is geïnstalleerd en dat het ziekenhuis ook nog steeds zonder een directeur zit, hetgeen zaken doen met onder andere banken, bemoeilijkt. Mac Andrew heeft staande de vergadering enkele telefoontjes gepleegd over de kwestie om te pogen tot een oplossing te geraken. Hierna heeft hij de vakbondsman en zijn team verzekerd dat er wordt gewerkt aan een oplossing van het probleem.

De minister verwacht dat maandag het ziekenhuis over de nodige middelen kan beschikken om tot uitbetaling over te gaan. Hij betreurt het dat door de precaire financiële situatie van het land de administratieve afhandeling van de uitbetaling stagnatie heeft opgelopen, met als gevolg een verlate uitbetaling van de lonen. Hij heeft in het belang van de zorg voor de patiënten in het ziekenhuis, een beroep gedaan op de personeelsleden om de dienstverlening dit weekend niet te onderbreken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May