VS ambassadeur Faucher wil relatie verder verdiepen
01 Feb 2023, 03:11
foto
Robert Faucher heeft gisteren zijn geloofsbrieven aangeboden aan president Chan Santokhi. (Foto: CDS)


De nieuwe Amerikaanse ambassadeur Robert Faucher heeft dinsdag zijn geloofsbrieven aangeboden aan president Chan Santokhi. De diplomaat zal zich sterk maken voor het verdiepen van de relatie tussen Amerika en Suriname, ook vanwege de lange historie van vriendschap die er tussen de beide landen bestaat. Hij sprak de hoop uit op een goede samenwerking om de bilaterale en multilaterale relaties naar een hoger niveau te tillen.

De diplomaat kijkt tevens uit naar een bredere samenwerking op alle gebieden omdat Suriname en VS en diverse landen in de regio te kampen hebben met economische en klimatologische veranderingen. President Santokhi gaf aan op nationaal niveau te blijven samenwerken met de Verenigde Staten op verschillende gebieden zoals landbouw, technische bijstand en handel, meldt de Communicatiedienst Suriname.

De recente ontdekking van olie & gas voor de kust biedt kansen voor het aantrekken van directe buitenlandse investeringen. Het staatshoofd feliciteerde de ambassadeur met zijn benoeming en sprak zijn vertrouwen uit dat hij een substantiële bijdrage zal leveren aan de verdere ontwikkeling van de bilaterale betrekkingen en -samenwerking tussen Suriname en de Verenigde Staten van Amerika.

De nieuwe ambassadeur is geen onbekende in Suriname. Hij was van 1986 tot 1988 viceconsul en van 2002 tot 2004 plaatsvervangend ambassadeur. Faucher beheerst ook de Nederlandse taal.
Advertenties

Friday 21 June
Thursday 20 June