Besparing door landelijke virtuele voorgeleiding
31 Jan 2023, 09:40
foto


Het Openbaar Ministerie (OM) is maandag begonnen met het virtueel voorgeleiden van verdachten. De virtuele kamers zijn landelijk op diverse politiestations ingericht. Met de virtuele voorgeleiding bespaart het de Staat de hoge kosten voor het vervoeren van verdachten. Daarnaast is voor deze methode gekozen, omdat de Parketwacht niet beschikt over voldoende voertuigen.

Voorheen werden verdachten fysiek verhoord door de officier van justitie op het Parket van de Procureur-Generaal. Alleen verdachten in Nickerie en Coronie werden tot nu toe virtueel (via een videoverbinding) verhoord, meldt het OM. Waarnemend procureur-generaal Garcia Paragsingh had in december reeds laten weten dat het OM de virtuele verhoren landelijk zou invoeren.

In het laatste kwartaal van het afgelopen jaar zijn alle voorzieningen getroffen om verdachten voor te geleiden via een videoverbinding. Vandaag zijn de eerste verdachten reeds virtueel verhoord. 

 In de coronaperiode zijn verdachten telefonisch voorgeleid, maar Paragsingh geeft de voorkeur aan videobellen omdat de officier van justitie dan ook de verdachte kan zien.    

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May