Oud-vakbondsleider en ex-minister Harold Rusland is niet meer
28 Jan 2023, 20:04
foto
Gregory Rusland (links) met zijn vader Harold Rusland op een vergadering in Grun Dyari.


Oud-vakbondsleider tevens ex-onderwijsminister en ex-Statenlid Harold Rusland (84) is vandaag overleden na een ziekbed. Rusland heeft diverse vakbonden geleid, waaronder de Christelijke Onderwijzers Bond, de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname en de Centrale van Landsdienaren Organisaties. Hij was Statenlid voor de Partij Nationalistische Republiek.

Gregory Rusland, voorzitter van de NPS, was vanmiddag op een partijvergadering in Man Lobi (Boven Suriname) toen hij hoorde dat zijn vader niet meer is. "Mijn vader was enkele maanden ziek maar zaken zijn naar mijn gevoel heel snel gegaan. In mei vorig jaar bleek dat er iets mis was. Daarna ging het niet goed met zijn gezondheid. Toch heb ik enkele weken terug nog goede gesprekken met hem gehad over het reilen en zeilen in Suriname en een beetje over het verleden", zegt Gregory Rusland desgevraagd aan Starnieuws.

"Trots zijn wij als kinderen dat onze vader zijn bijdrage heeft mogen leveren aan vooral de werkende klasse en de ontwikkeling van ons land. Hij was fel gekant tegen onrechtvaardigheid. Hij heeft ons geleerd om onder alle omstandigheden van ons land te houden en hij hield ons scherp. Hij heeft ons steeds begeleid om hard te werken en studeren om wat in de maatschappij te worden en dat appreciëren wij. Ik zal zijn kritische begeleiding bij verschillende issues missen."
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April