WHO geeft Suriname erkenning voor resultaat Malaria
27 Jan 2023, 22:47
foto
Hélène Hiwat, coördinator van het Malaria Programma mocht namens het ministerie van Volksgezondheid de award in ontvangst nemen.


Suriname heeft samen met andere landen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een 'special recognition award' gekregen voor goede resultaten om malaria terug te dringen in 2021. Suriname heeft in 2021 een meer dan 50% daling van het aantal malaria cases bereikt ten opzichte van het jaar ervoor.

Op uitnodiging van de WHO participeert het ministerie van Volksgezondheid in het 4e Global Forum voor Malaria Eliminerende landen in Kaapstad, Zuid Afrika. Hélène Hiwat, coördinator van het Malaria Programma mocht namens het ministerie van Volksgezondheid de award in ontvangst nemen.

Inmiddels kan het Malaria Programma rapporteren dat het jaar 2022 nog beter is afgesloten dan 2021, namelijk met nul nationale malaria cases. Wel werden er meer dan 60 malaria positieven gevonden onder reizigers die kwamen vanuit malariagebieden in de regio. 

Volksgezondheid zet zich in om herintroductie van Malaria in Suriname via import te voorkomen. Samen met de PAHO/WHO, zal nu het meerjarig traject naar de malaria-vrij certificering van Suriname worden ingezet. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat Suriname ten minste 3 jaren malaria-vrij is en dat de nationale capaciteit voor malaria surveillance en malaria preventie- en bestrijdingsinterventies, op een hoog niveau wordt gehandhaafd.
Advertenties

Monday 04 March
Sunday 03 March
Saturday 02 March