3F Oil Palm nog geïnteresseerd in palmolie project
14 Jan 2023, 17:08
foto
President Chan Santokhi had in India een onderhoud met de CEO van 3F Oil Palm, Sanjay Goenka. Het oliepalmproject is uit de lade gehaald. (Foto: CDS)


President Chan Santokhi heeft de draad weer opgepakt en had een onderhoud met Sanjay Goenka, topman van het Indiaas bedrijf 3F Oil Palm. In mei 2008 werd tussen de Surinaamse overheid en 3F Oil Palm een intentieverklaring getekend waarbij de toenmalige regering het gebied Apoera aanbood om te exploiteren. Hierbij behoorde ook een businessplan. Het bedrijf heeft echter na onderzoek niets meer hierover vernomen. Zodra het bedrijf een formeel schrijven heeft ontvangen van de regering zullen de documenten van 2008, zoals het businessplan en land identificatie worden opgestuurd.

“Ons bedrijf wilde uitbreiden en zo is dan de relatie met Suriname begonnen”, geeft Goenka aan. “Nadat ons business plan 15 jaar geleden is goedgekeurd door de regering van Suriname, is er een onderzoeksteam geweest om het aangeboden gebied te onderzoeken. Na goedvinden is de investeringsovereenkomst getekend. Deze overeenkomst moest dan nog worden goedgekeurd door het Surinaamse parlement, maar tot onze verrassing, is het proces hierna vrijwel tot stilstand gekomen”, legt de CEO uit. “Pas wanneer het project wordt goedgekeurd kan het proces voortzetting hebben.”

Goenka heeft er na het gesprek met president Santokhi wel alle vertrouwen in dat het project positief benaderd zal worden, meldt de Communicatiedienst Suriname. 3F Oil Palm is nog steeds geïnteresseerd in de exploitatie van het gebied, maar aangezien het research een tijdje terug is gedaan, zal opnieuw onderzoek verricht moeten worden naar het stuk land, de grootte en de mogelijkheden.

Santokhi geeft aan dat de huidige regering het project weer kan oppakken en stelde dat Goenka precies moet aangeven wat het bedrijf nodig heeft om verder te kunnen. “Het China Southern gebied kan wellicht interessant zijn om aan te bieden ter exploitatie”, meent de president. Hierop gaf Goenka aan dat hij zijn investering vooralsnog wil laten opnemen in wet- en regelgeving. “De tijdslijn van investering hangt af van het onderzoek als het land wordt geïdentificeerd, welke zeker 6 maanden zal duren,” stelt Goenka.

3F Oil Palm heeft zijn activiteiten uitgebreid buiten India en heeft wereldwijd meer dan 7.000 mensen in dienst met een jaarlijkse groepsomzet van US$ 650 miljoen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May