Gujarat bereid samen te werken met Suriname
14 Jan 2023, 06:48
foto
De gouverneur van Gujarat, Shri Acharya Devvrat, heeft president Chan Santokhi steun toegezegd. (Foto: CDS)


De gouverneur van Gujarat, Shri Acharya Devvrat, heeft president Chan Santokhi vrijdag te kennen gegeven bereid te zijn samen te werken met Suriname. Hij is bereid trainers te sturen om de landbouwers te trainen op het gebied van natuurlijke landbouw. De president heeft de gouverneur uitgenodigd om de herdenking van 150 jaar Hindostaanse Immigratie in juni, bij te wonen.

De president heeft tijdens het onderhoud aangekaart dat India altijd bereid is steun te geven aan Suriname op het gebied van gezondheid, onderwijs en agricultuur. Tijdens de Covid-19 pandemie heeft India niet geaarzeld om te helpen en vaccins te sturen naar Suriname. De president haalde zijn bezoek aan de Research Center, het Nationaal instituut voor farmaceutisch onderwijs en onderzoek aan, waar mensen gezamenlijk werken aan een gezonde community voor de gehele wereld.

Er zullen zeker follow-up gesprekken komen met Reliance Industries Limited. Het Indiaas multinationaal conglomeraat, met het hoofdkantoor in Mumbai heeft diverse bedrijven, waaronder energie, petrochemie en aardgas, detailhandel om ook te kijken naar trainingen, maar vooral de onderzoekzijde is interessant voor Suriname, daar zij reeds vele olie soorten produceren. Staatsolie zal ook een bezoek brengen aan de raffinaderij van Reliance, meldt de Communicatiedienst Suriname. Er is nu een biedronde gaande voor een block in Suriname, over olieboringen. “Dit kan wellicht interessant zijn voor India”, zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. “De komende tijd zal de focus zijn op het ontwikkelingen van gas, dus indien India geïnteresseerd is, kunnen ze dit dus ook aangeven en meedoen".

De gouverneur merkte op dat bij natuurlijke landbouw er geen gassen, biogas, of machines gebruikt worden, maar koeien. Voordeel hiervan is dat er veel acceptatie is voor de producten die voortkomen uit de natuurlijke landbouw en is er weinig mankracht nodig. Ook op het gebied van voedselverwerking is de president geïnteresseerd in wat Gujarat op dit gebied kan betekenen voor Suriname, daar deze staat heel goed is in het verwerken van voedsel tot het eindproduct en tot helemaal klaar voor verpakking.

President Santokhi toonde ook grote interesse in elektrische auto’s, omdat deze ook voordeel zouden kunnen brengen voor Suriname. Gujurat is namelijk de leidende staat als het gaat om elektrische auto’s.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May