Guyana: Stijgend aantal Covid-positieven
14 Jan 2023, 04:50
foto
Steeds meer mensen raken besmet met de nieuwe Covid-subvariant.


Meer dan 300 mensen zijn momenteel besmet met het nieuwe coronavirus dat de ziekte Covd-19 veroorzaakt in buurland Guyana. De Guyanese minister van Volksgezondheid, Frank Anthony,  gelooft echter dat er nog veel meer mensen besmet zijn.

Tijdens zijn Covid-19-update op vrijdag zie hij dat 349 mensen besmet zijn met de ziekte. Alleen al in de afgelopen 24 uur raakten nog eens 31 mensen besmet.

Van het aantal geïnfecteerde mensen (ook wel actieve gevallen genoemd), zijn 13 mensen in het ziekenhuis opgenomen, waarvan drie patiënten kritieke zorg krijgen op de Covid-19 Intensive Care Unit van het National Infectious Diseases Hospital in Liliendaal, Georgetown.

Toch vindt Anthony dat deze officiële cijfers lager zijn dan het aantal daadwerkelijk lokaal besmette mensen. "De cijfers die we presenteren, zijn echt een ondervertegenwoordiging", zei hij.

Wat de minister van Volksgezondheid gelooft, is dat veel mensen denken dat ze de gewone griep hebben, waardoor ze vergelijkbare symptomen zouden ervaren als een Covid-infectie.

Vanwege deze overtuiging vindt hij dat mensen geen Covid-19-tests ondergaan om te verifiëren of ze besmet zijn.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May