Kilometerslange weg te West-Klaaskreek in aanleg
13 Jan 2023, 00:57
foto
De voorzitter van stichting Lokeo, Sandino Ratling.


Stichting Landbouw Ontwikkeling Klaaskreek en Omgeving (Lokeo) is de trekker van het project ter aanlegging van een 13 km lange weg te West-Klaaskreek. De aanleg van de eerste 5 km weg naar Klaaskreek en de productie van een beperkt aantal gewassen, zullen de toekomstige ontwikkeling stimuleren in dit gebied. De werkzaamheden voor de nieuwe weg zijn reeds geruime tijd gaande.

Lokeo is op 18 juli 2014 opgericht en gevestigd te Klaaskreek. De stichting werkt samen met Humain B.V.  Woensdag sprak de Communicatie Dienst Suriname de voorzitter van stichting Lokeo, Sandino Ratling en de CEO van Humain B.V. Hugo Esseboom. “We moeten samen met de overheid met name het ministerie van Financiën en Planning en het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport op zoek gaan naar mogelijkheden voor financiering,” stelt Esseboom.

Esseboom geeft aan dat de Suriname Environmental and Mining Foundation (SEMIF) een bedrag van ruim $45.000 heeft geschonken om de 13 km lange weg met zijwegen, aan te leggen. “Maar die hele grote ontwikkeling van het dorp met alle functies zoals een school, elektriciteit, detailhandel en de aanleg van rioleringen, kost heel veel geld. Daarmee zijn wij dus momenteel bezig."

Volgens Ratling zijn de voornaamste doelen van Lokeo, het tot ontwikkeling brengen van West-Klaaskreek middels land- en tuinbouw, productie en woningbouw. Hij voegt eraan toe dat de uitbreiding van West-Klaaskreek het idee was van de overleden kapitein King. Lokeo streeft ook naar het realiseren van een wooncentrum voor enkele honderden gezinnen uit het dorp en andere gebieden.

Door agro-bosbouwindustrieën, bedrijven en ondernemerschap in dit gebied te vestigen, zal de aangrenzende omgeving uiteindelijk profiteren en oogsten waar het al lang voor zorgt. “Dit zal leiden tot het voordeel en welzijn van Suriname en haar inwoners. Stichting Lokeo draagt met haar missie bij aan de realisatie van belangrijke Sustainable Development Goals,” aldus Ratling.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May