Echtpaar Jainarain Parsadi herdenkt briljanten huwelijk
12 Jan 2023, 14:46
foto
Jainarain Parsadi en Hanskoemarie Parsadi-Randjietsingh hebben hun briljanten huwelijk op 11 januari herdacht.


Jainarain Parsadi (Pa-87 jaar) en Hanskoemarie Parsadi-Randjietsingh (Ma-78 jaar) hebben op 11 januari herdacht dat ze 65 jaren door dik en dun met elkaar verbonden zijn. Ze hebben voor lief en leed met elkaar gedeeld.

Te Crepie, Charlesburg, is deze mijlpaal ingetogen herdacht te midden van hun kinderen, klein- en achterkleinkinderen. In de familie zijn er sterfgevallen en kampt Pa met ouderdomsproblemen, vandaar dat dit jubileum sober is herdacht.  

Pa is al 31 jaar gepensioneerd van het ministerie van Openbare Werken (OW) afdeling Plantsoendienst. Ma heeft altijd als huismoeder, niet alleen een dagtaak, maar 24 uur klaar gestaan voor haar kinderen en in het bijzonder voor haar geliefde echtgenoot. En aangezien zij in de stad wonen, logeerden er altijd familieleden vanuit de districten bij hen om welke reden dan ook; school of werk, de deur stond altijd open.

Samen hebben zij 6 kinderen, 13 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen. Dieptepunt in hun leven is het overlijden van hun 2 zonen op 38- en 46-jarige leeftijd.

Ze hebben verschillende hoogtepunten samen, o.a. het verhuizen van het district naar de stad. Pa fietste toen vanuit Braamshoopweg elke dag naar de stad om te werken. Het was 1 uur heen (vroeg 's morgens) en 1 uur terug ('s middags) fietsen. Toen ze verhuisden, had Pa meer tijd over voor andere bijverdiensten en sociaal werk.

Ma heeft op 10-jarige leeftijd haar vader verloren en mocht de lagere school (6e klas) niet afmaken, ondanks haar goede prestatie. Zij was immers de oudste en moest voor de rest van haar broertjes en zusjes zorgen.

Ma en Pa zijn trots op hun klein- en achterkleinkinderen en genieten heel erg van ze. Door hun opvoeding (vooral maatschappelijk-sociaal werk) die ze hebben meegegeven aan hun kinderen, wordt deze trend voortgezet.

Ik vind 65 jaren lief en leed delen met elkaar een prestatie dat gekoesterd moet worden. Het zijn twee tortelduifjes.

Sanjay Parsadi


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May