2 kinderen gewond geraakt bij woningbrand
11 Jan 2023, 12:49
foto


Een meisje van 15 en haar boertje van 9 maanden zijn gewond geraakt bij een woningbrand aan de Lalawweg, een zijstraat van de Dageraadweg. De brand is uitgebroken op de bovenverdieping van de woning. De kinderen die snijwonden hebben opgelopen met de ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp.

De stenen hoogbouwwoning was ingericht als een appartement waarbij ruimtes zijn verhuurd aan een aantal gezinnen. Er woonden totaal 20 personen in het pand. De bovenverdieping waar 7 mensen woonden, is geheel afgebrand. 

Een van de bewoners van de benedenverdieping merkte dat ineens de lampen gingen flikkeren en daarna hoorde zij een knal op de bovenverdieping. Een meisje gilde dat de kamer in brand stond. De tiener heeft bij de politie verklaard dat zij en de baby lagen te slapen toen de lamp begon te flikkeren. Er kwamen vlammen uit het plafond. Haar moeder was niet thuis.

Het meisje pakte haar broertje en heeft de hard tegen de deur moeten schoppen om deze open te krijgen. Daarbij liep zij snijverwondingen op. Andere bewoners hebben het tweetal bevrijd uit de kamer.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May