Ramdin ziet veel potentie in samenwerking met India
10 Jan 2023, 22:21
foto
President Chan Santokhi in Indore aan de vooravond van de Global Investors Summit. De president zal als eregast de openingstoespraak houden.


President Chan Santokhi houdt woensdag als eregast de openingstoespraak tijdens de Global Investors Summit in Indore, een van de twee grootste steden van Madhya Pradesh, een deelstaat van India. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis) zal daarna een overzicht geven van investeringsmogelijkheden in Suriname en de potentie om handel te drijven.

Er zullen enkele overeenkomsten getekend worden in het kader van samenwerking met het bedrijfsleven in India.
Ramdin zegt dat in Madhya Pradesh een enorme economische groei van bijna 20 procent te merken voor wat betreft het bruto binnenlands product (bbp). Hij heeft vandaag gesproken met Shivraj Singh Chouhan, een minister van dit gebied. Er is gesproken over de agrarische sector, de waterindustrie en de farmaceutische industrie. “Dit zijn allemaal mogelijkheden die in de toekomst veel kunnen betekenen voor Suriname,” zegt Ramdin.

De particuliere sector in Suriname zal bij terugkeer van de delegatie geïnformeerd worden over de handels- en investeringsmogelijkheden, meldt de communicatie Dienst Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May