Regering rekent op snelle teruggave 19.5 miljoen euro
10 Jan 2023, 12:00
foto
Minister Albert Ramdin van Bibis.


De regering is enorm ingenomen met het besluit van het Amsterdamse gerechtshof dat heeft bepaald dat de 19.5 miljoen euro teruggegeven moet worden aan de Surinaamse banken. De regering hoopt dat deze kwestie gauw zal worden afgehandeld en het geld daadwerkelijk wordt teruggegeven. Dit zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.

Het teruggeven van het geld zal leiden tot verdere stabiliteit van de banken en zal mogelijk ook gunstig invloed hebben op de wisselkoersen. Er zal in elk geval meer vreemde valuta beschikbaar zijn. Deze episode moet zo snel mogelijk worden afgesloten via de formele weg, voert Ramdin aan.

De Hoge Raad had deze zaak teruggegeven aan de lagere rechtbank, die vandaag het beklag van Suriname gegrond heeft geacht. Er is ook een goede samenwerking geweest tussen diverse partijen en periodiek ook overleg met de regering, merkt de minister op. "Wij zijn blij dat de uitspraak nu is gekomen. Dit zal verder leiden tot de opheffing van het beslag en de teruggave van het geld".
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May