Politiebericht over moord op ondernemer Vasilda
08 Jan 2023, 18:28
foto


De politie van het bureau Lelydorp en leden van het Regio Bijstand Team Midden en Paramaribo hebben zondagochtend de 46-jarige verdachte Dean L. op zijn woonadres aan de Javaweg te Lelydorp aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op zaterdag aan de Javaweg de 65-jarige winkelier John Vasilda bij een roofoverval te hebben doodgeschoten.


Het voorlopige onderzoek heeft uitgewezen dat de verdachte Dean L. op 7 januari via het achterperceel zich toegang heeft verschaft tot de supermarkt die op dat moment open was. De winkelier en zijn doofstomme werknemer Sandro K. werden aangevallen, meldt de politie Public Relations. De winkelier Vasilda kreeg daarbij een schotwond aan zijn rechterborst en vertoonde bij aankomst van de politie geen teken van leven meer, terwijl de werknemer Sandro K. ernstig is mishandeld en in bewusteloze toestand werd aangetroffen.


Met de ambulance is Sandro K. voor medische hulp afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De buit is nog onbekend. Een arts stelde de dood van Vasilda vast en zijn ontzielde lichaam is in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie in beslag genomen.


Aan de hand van de veilig gestelde camerabeelden is de verdachte Dean  L. in beeld gebracht en werd vannacht om 03.00 uur op zijn woonadres aan de Javaweg opgespoord en aangehouden. Kort voor zijn aanhouding door politie Lelydorp, RBTP en RBTM heeft hij zichzelf met een jachtgeweer in de borst geschoten.


De gewonde verdachte die niet aanspreekbaar was, werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de SEH en ligt onder politiebewaking in de ziekeninrichting. Het jachtgeweer met met vijf patronen en een lege huls zijn door de politie in beslag genomen.


De afdeling Kapitale Delicten is belast met het onderzoek. Het is niet uitgesloten dat er meerdere verdachten zullen worden aangehouden in deze zaak.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May