President in Indore voor PBD-conventie
08 Jan 2023, 14:33
foto
President Chan Santokhi is warm onthaald in de Indiase deelstaat Madhya Pradesh. (Foto: ANI)


President Chan Santokhi is hartelijk verwelkomd op het vliegveld in Indore. De minister van Binnenlandse Zeken van de Indiase deelstaat Madhya Pradesh, Narottam Mishra en minister van Watervoorraden, Tulsi Silawat en andere functionarissen ontvingen Santokhi op de luchthaven. Het staatshoofd is in India om de Pravasi Bharatiya Divas (PBD)- Conventie, die vandaag begint, bij te wonen.

Santokhi is de speciale eregast op de 17e PBD-Conventie die tot 10 januari wordt gehouden in Indore. Het thema van de conventie is "Diaspora: betrouwbare partners voor de vooruitgang van India in Amrit Kaal."

Tijdens zijn bezoek aan Indore zal Santokhi vandaag een ontmoeting hebben met minister van Buitenlandse Zaken S. Jaishankar. Jaishankar en minister van Buitenlandse Zaken V. Muraleedharan arriveerden op 7 januari ook op de luchthaven van Indore om de conventie bij te wonen.

Premier Narendra Modi zal de conventie morgen openen, waarbij de hoofdgast Mohamed Irfaan Ali, president van Guyana, en de speciale eregast, president Santokhi, toespraken zullen houden. Het staatshoofd zal ook een ontmoeting hebben met premier Modi.

Santokhi zal de Indiase president Droupadi Murmu op 10 januari ontmoeten. Hij zal de afscheidssessie en de prijsuitreiking van de Pravasi Bharatiya Samman bijwonen. Volgens het mediaadvies van het Indiase ministerie van Buitenlandse Zaken zal hij op 11 januari het programma in Indore bijwonen.

Op 12 januari reist Chandrikapersad Santokhi af naar Ahmedabad om daar verschillende programma's bij te wonen. Hij zal op 13 januari terugkeren naar New Delhi en deelnemen aan verschillende evenementen. Hij vertrekt op 14 januari uit India.

Meer dan 3.500 diaspora-leden uit bijna 70 landen hebben zich aangemeld voor de PBD-conventie, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken in het persbericht. De PBD-conventie wordt na een onderbreking van vier jaar weer publiekelijk gehouden. Het is de eerste na het uitbreken van de Covid-19-pandemie. De vorige editie van Pravasi Bharatiya Divas werd virtueel gehouden vanwege de Covid-19-pandemie.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May