Waarschuwing en boete voor belediging staatshoofd
06 Jan 2023, 12:39
foto


Voor belediging van staatshoofd Chan Santokhi zijn Antoni F. (32) dinsdag en Patrick K. (59) woensdag aangehouden door de recherche van Regio Paramaribo. Beide mannen werden voorgeleid bij de hulpofficier van justitie. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Antoni F. na een ernstige waarschuwing heengezonden. Patrick  K. heeft zich publiekelijk verontschuldigd bij de president en kreeg een fikse boete opgelegd, alvorens hij werd heengezonden. Deze boete moet hij vóór 27 februari 2023 betalen en zal bij niet naleven hiervan op 27 februari 2023 voor de rechter moeten verschijnen.

Deze twee manspersonen worden ervan beschuldigd de president te hebben beledigd. Het staatshoofd heeft van dit strafbare feit op 15 december aangifte gedaan op het politiebureau Geyersvlijt, meldt de politie Public Relations. Volgens het voorlopige onderzoek heeft Antoni F. een Tiktok opname gemaakt nabij het Onafhankelijkheidsplein alwaar men bezig was kerstversiering te plaatsen onder een kerstboom. Hij heeft de president en de First Lady met ontoelaatbare taal uitgescholden. De Tiktok video werd vervolgens op social media geplaatst en ging viraal. De verdachte heeft voor zijn aanhouding een video op social media geplaatst, waarbij hij zijn verontschuldiging aanbood aan de president.

De verdachte Patrick K. gaf op 27 december 2022 live in een interview in de binnenstad met een journalist van een televisiestation aan, dat door de huidige situatie in het land iemand de president moet dood schieten. Ook zei hij in het interview dat iemand tegenover de woning van de president moet gaan staan met een bazooka en een schot op zijn woning moet afvuren. Hoewel de journalist hem zei om zijn woorden terug te nemen, weigerde hij zulks te doen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May