Ondernemer Saya en douanier in vrijheid gesteld
03 Jan 2023, 16:36
foto


Ondernemer Jean 'Saya' Mixon is vandaag in vrijheid gesteld. Ook een douanier die vastzat in deze zaak, mag naar huis. Een collega van hem was al op vrije voeten. Eerder was het verzoek gedaan bij de rechter-commissaris voor de vrijlating van Saya. Doorgaans worden zaken die te maken hebben met onderfacturering buiten proces afgehandeld.

De zaak van Saya heeft vandaag gediend bij rechter Lydia Ravenberg, waarbij getuigen zijn gehoord. Zij hebben net als de advocaten aangegeven dat dit soort zaken buiten proces worden afgehandeld. Saya zit sinds 7 oktober in voorarrest. Hij heeft vaak geklaagd over zijn gezondheid. Hij heeft tijdens de detentie aangegeven dat hij medisch niet goed wordt behandeld en wilde naar zijn eigen arts, maar dat werd niet toegestaan.

De ondernemer heeft een luxe auto geïmporteerd die onder de prijs was gefactureerd. Hij werd met groot machtsvertoon aangehouden. Saya heeft ook verklaard dat zijn bedrijf ernstig te lijden heeft door zijn maandenlange aanhouding.

Advocaat Murwin Dubois bevestigt tegenover Starnieuws dat zijn cliënt, Ch. S. C., douaneambtenaar, ook naar huis mag. Dat heeft de rechter op de zitting bepaald omdat verdere detentie niet nodig is. Dit geldt voor Saya én de douanier. De zaak wordt verder onderzocht door de rechter die ambtshalve het besluit nam om de inverzekeringstelling op te heffen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May