President aangekomen in Brazilië
01 Jan 2023, 12:29
foto
President Chan Santokhi en first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry worden verwelkomd in Brazilië. Vandaag wordt het nieuwe Braziliaanse staatshoofd beëdigd.


President Chan Santokhi, die vannacht is vertrokken naar Brazilië, is intussen aangekomen in het buurland. Hij woont de inauguratie bij van de Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva. De ceremoniën vinden onder zware beveiliging plaats.

Met de president is onder andere meegereisd zijn echtgenote en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Bij de ceremonie zullen staatshoofden van de regio aanwezig zijn, meldt het Kabinet van de President.

Suriname en Brazilie onderhouden een jarenlange en stevige vriendschappelijke band. Brazilië is een van de grootste economieën in de wereld en ondersteunt ons land op vele gebieden. President Santokhi zal tijdens het bezoek president Lula da Silva uitnodigen voor een officieel bezoek aan Suriname te brengen, om verder invulling te geven aan de strategische relatie met het buurland.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May