Waarnemend korpschef geeft toegenomen misdaadcijfers vrij
30 Dec 2022, 08:42
foto
De misdaadcijfers over 2021 en 2022.


Het aantal levensberovingen is in vergelijking met vorig jaar bijna met 50% gestegen in 2022. Gekwalificeerde diefstallen zijn toegenomen met 24%. De cijfers bij berovingen (8%) en overvallen (4%) tonen ook een stijging in het aantal gevallen tot 25 december dit jaar.

Er is dus genoeg werk aan de winkel voor de manschappen van het Korps Politie Suriname. Waarnemend korpschef Ruben Kensen wil dat het korps met inzet en motivatie inhoud geeft aan het uitgezette strategisch beleidsplan 2022-2027. Hij wil dat het korps werkt aan het terugdringen van de huidige criminaliteit. Kensen heeft erop gewezen dat de organisatie kort geleden is aangevuld met 280 medewerkers die op operationeel niveau zijn ingezet. Hij heeft officieren en onderofficieren die zijn bevorderd in een naast hogere rang gezegd dat ze de zaak moeten gaan trekken, opdat de samenleving zich veiliger gaat voelen op alle fronten.

De waarnemend korpschef gaf een beeld van zaken die zijn gerealiseerd en/of lopende zijn sinds het Interim Management Team op 14 februari dit jaar is aangesteld. Hij noemde onder andere het inlopen van achterstanden in beschikkingen en resoluties van het politiepersoneel, de start van de kaderopleiding en de reguliere inspecteursopleiding. Beide opleidingen zijn online, terwijl ook de bachelor politiekunde opleiding is aangevangen. Er is intussen ook een aanvang gemaakt met de werving en selectie voor de Basis Politie Opleiding 2022-2023.

Voor de bedrijfsvoering zijn nieuwe voertuigen aangeschaft. Zo ook zwemvesten, reflecterende vesten, flashlights en tenten voor de uitvoering van operaties. Kensen noemde in een adem ook de aanschaf van kogelwerende vesten, valhelmen, houten boten en buitenboordmotoren, ATV's en satelliettelefoons.

Voor het komende jaar wil hij samen met het ministerie van Openbare Werken de controleposten reorganiseren. Er komt een scheiding van financieel beheer, inkoop en beheer van goederen gericht op checks and balances. Met de renovatie van gebouwen, komt er ook een nieuw politie-uniform. De aanbesteding van het uniform begint volgend maand, januari.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May