Santokhi: Regering mag niet falen
28 Dec 2022, 22:43
foto
President Chan Santokhi heeft het jaar 2022 op zijn kabinet afgesloten met zijn regering. (Foto: CDS)


"We gaan door, laat niemand u afleiden. Wij gaan ongestoord en onbevreesd verder." President Chan Santokhi gaf bij de jaarafsluiting op zijn kabinet alvast een voorproefje van het beleid in het komende jaar. "De regering is een team en mag niet falen."

De regering is volgens het staatshoofd niet afgeweken van de gestelde doelen en zal in 2023 het pad van ontwikkeling voortzetten. De parameters van vooruitgang voor het komende jaar zien er goed uit, merkte hij op. De regering is vast van plan de samenleving blijvend tegemoet te komen met verlichtingsmaatregelen. In een adem noemde Santokhi het sociaal vangnet waarbinnen de sociale uitkering aan onder meer AOV'ers, mensen met een beperking en andere groepen is aangepast. De regering wil huishoudens met een inkomen tot SRD 6.500 in het komende jaar ondersteunen.

Over het IMF-herstelprogramma stelde Santokhi dat het beleid van de regering erop gericht is om de economie weer gezond te maken. Het gaat om een project van drie jaar waarbinnen groei van de economie zichtbaar moet zijn. Het herstelprogramma geniet dan ook hoge prioriteit van de regering. Met middelen die vrijkomen, wil de regering de rust in de samenleving terugbrengen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May