Studie Earl Bruce wordt betaald door Firm Engineering
28 Dec 2022, 20:38
foto
De studie van Earl Bruce aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname wordt volledig gefinancierd door Firm Engineering NV. Jurgen Rayman (rechts) trok het winnende lot. (Foto: René Gompers)


Earl Bruce (21) is dolblij; Firm Engineering NV gaat zijn studie aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname, volledig bekostigen. Het ingenieurs- en bouwbedrijf verloot elk jaar een studiebeurs tussen de meest excellente eerstejaars studenten van de richting Infrastructuur. Bruce is de tiende student die een Firm Scholarship wint.

Dit jaar hebben 5 studenten meegedaan aan de loting. Het hoogste cijfer voor een vak levert automatisch een lot op. Er zijn 13 vakken in deze studierichting. Hoe meer hoogste cijfers hoe meer loten. Het programma is in 2012 ontstaan in samenwerking met de universiteit. Het systeem is mede bedacht door Riad Nurmohammed, toen richtingscoördinator nu minister van Openbare Werken. Het winnende lot is getrokken door Jurgen Rayman.

"Ik voel me heel gelukkig," deelt een lachende Bruce mee. "Mijn ouders hebben zoveel ervoor gebeden. En nu sta ik hier. Heel gelukkig." Bruce is van Geyersvlijt en heeft altijd interesse gehad voor constructie. Hij wil het liefst gebouwen ontwerpen. Naast de studie krijgt Bruce een laptop mee. Alle deelnemers krijgen de kans om evenementen van Firm engineering mee te maken die onder andere bestaan uit lezingen en veldbezoeken.

Het programma werpt goede resultaten af, deelt Guido Koorndijk, CEO van Firm Engineering, mee. "We hebben een goede band met ze. Een paar zijn bij ons komen werken, ze zijn nu Firm engineers. Anderen studeren verder aan een masters in het buitenland. Maar ook bij andere bedrijven in Suriname zijn ze terechtgekomen. Het is belangrijk om de relatie te behouden. Dat is in ons aller voordeel. We zijn blij dat we dit programma 10 jaar geleden zijn begonnen. Absoluut blij mee."

De loting is onderdeel van de Owru Yari Konmakandra van Firm engineering. Het bedrijf heeft genoeg reden om het jaar feestelijk af te sluiten. In 15 jaren heeft het bedrijf indrukwekkend resultaten neergezet. Het bekendste werk is de 10 etages hoge Assuria Hermitage High-Rise. Firm bouwt er nu een kleinere versie bij, 5 etages hoog. Ook in Guyana heeft Firm een Assuriagebouw opgezet. Het bedrijf is bezig zijn aanwezigheid in de olie- en gas industrie -in Suriname en de regio- te vergroten. Zo is Firm met DP World betrokken bij de bouw van de eerste diepwaterhaven van Suriname te Commewijne.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May