Vier jeugdige illegale Guyanezen betrokken bij moordzaak
27 Dec 2022, 22:40
foto


Vier van de vijf verdachten die aangehouden zijn in de moordzaak van Chen, Yuan Lan (53) zijn van Guyanese afkomst. Het gaat om jeugdige verdachten.

De verdachten zijn aangehouden door Kapitale Delicten en het Regio Bijstand Team Paramaribo. Lewis K., Denroy G. (18), Omar W. (16) en Hismeal M. (15) blijken illegaal in het land te zijn. Dit viertal verplaatste zich in een blauw voertuig, van wie de 30-jarige taxi chauffeur Gilliano M. maandag te Charlesburg in de kraag is gevat.

Bij de aanhouding van de illegale Guyanezen, zag één hunner kans iets weg te gooien. Een alerte omstander die dit zag gaf dat door aan haar partner D.V. , die op onderzoek uitging. Daarbij trof D.V. een wapen van het merk Stalker met zes patronen aan. Deze vroeg op zijn beurt zijn 26-jarige vriend R.M. het wapen voor hem te houden. Een ander getuige die R.M. met het wapen zag, stelde de politie hiervan in kennis, waarbij D.V. en R.M. eveneens werden aangehouden.

Zowel het voertuig van de taxichauffeur als het wapen zijn in beslag genomen. Na te zijn verhoord zijn D.V. en R.M. heengezonden. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de vier illegale Guyanese verdachten en de taxichauffeur door de politie in verzekering gesteld, meldt de politie Public Relations.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May