HVB: Bezinnen hoe land en volk te redden
25 Dec 2022, 16:40
foto


Kerstfeest herinnert ons aan de geboorte van Jezus, de Zoon van God. De bedoeling van zijn komst is om later aan het kruis te sterven voor de zonde van de mensheid. Kon Suriname maar rekenen op die leiders die voor land en volk evenals Jezus ten strijde kon trekken voor een beter bestaan.

Traditioneel komen families en vrienden gezellig bij elkaar voor het lekker eten en mogelijk de cadeautjes, waarbij bezinning eigenlijk belangrijker zou moeten zijn. Helaas kunnen velen van ons dat tegenwoordig niet meer permitteren, althans de kosten die hiermee gepaard gaan. Want het licht in de tunnel schijnt maar niet, integendeel merken wij dat het steeds grauwer en grimmiger wordt. Een trieste ontwikkeling.

Inmiddels zijn we veel verder dan de beloofde 200 dagen, waar het steeds slechter gaat met de gezondheidszorg, alsook de ongestructureerde onderwijsvernieuwingen. Er ontbreken tal van goede deskundigen die betere beleidsinzichten zouden kunnen presenteren.

Om de gewenste resultaten te bereiken, moet men meer deskundigheid aan de dag leggen i.p.v. adhoc beslissingen nemen die vaak genoeg niet het algemeen belang dienen. Men was te hard van stapel gegaan met de beloftes vóór de verkiezingen. De veel gestelde vraag is: komt het ooit goed met de sociaal economische situatie vóór 2025?

De Hervormings- en Verniewingsbeweging (HVB) vindt dat wij ons goed moeten bezinnen hoe we land en volk kunnen redden van de ellende die ons te wachten staat als het roer niet drastisch wordt omgegooid. Het is enigszins wel niet makkelijk, maar als lands- en volksbelangen de achterliggende gedachte is van een nieuw alternatief zal het zeker positieve resultaten boeken.

Bij deze wenst de HVB de totale Surinaamse gemeenschap gezegende en bezinningsvolle kerstdagen toe. Moge de lichtjes harmonie , liefde en respect voor elkaar schijnen.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May