Bee: Komend jaar moet verlichting te merken zijn
25 Dec 2022, 02:54
foto
Assembleevoorzitter Marinus Bee


Het jaar loopt ten einde, waardoor we automatisch in een andere dimensie geraken voor wat betreft ons handelen. Het is alsof de geest van vreugde als vanzelfsprekend bij ons binnensluipt. Als voorzitter van het hoogste college van Staat ben ik me ervan bewust, dat het geenszins eenvoudig is om in een hoerastemming te geraken, omdat we steeds weer worden geconfronteerd met de noden van elke dag. Dit zegt Assembleevoorzitter Marinus Bee in een verklaring.

Het voorbije jaar heeft ons wederom geleerd, dat niets als vanzelfsprekend gezien moet worden en we als mensen alle mooie momenten moeten koesteren, omdat deze momenten ons kunnen sterken wanneer we dreigen te wankelen.
Ik zit hier niet om alles mooier te doen lijken dan het is, dat zou op z’n zachts ronduit hypocriet zijn. Wel wil ik u er allen aan herinneren, dat de Zoon van Onze Lieve Heer dé Messias was voor elkeen, dus ook voor u, die thans, misschien de lichtjes van de kerstboom nog niet kan zien schitteren.

Wij, als vertegenwoordigers van het Surinaamse volk, kunnen allen collectief verantwoordelijk worden gesteld, voor de zaken, die niet geheel naar wens verlopen, omdat we een eed hebben afgelegd om ‘s landsbelang te dienen. Maar gelooft u me, wanneer ik stel, dat uw noodkreet niet ongehoord is. Ik wil daarom als Eerste onder de Gelijken een voorzichtige belofte doen, dat het parlement met niet aflatende voortvarendheid, zijn schouders zal zetten onder zaken, die ervoor kunnen zorgdragen, dat er enigszins een verlichting te merken zal zijn in het nieuwe kalenderjaar.
Ik ben me er terdege van bewust, dat u mij met de nodige scepsis aanhoort, maar ik kan u verzekeren, dat er achter de schermen heel hard wordt gewerkt, om uw positie te verbeteren.

Als voorzitter van De Nationale Assemblee roep ik alle mannen op, om hun plaats als hoofd van het gezin in te nemen, omdat elk huis sterke schouders nodig heeft, waar op het fundament kan rusten. Teki yu presi, fu kan tya wan prenspari kenki. Er zullen spreekwoordelijke bergen verzet moeten worden, om te komen op het punt, waarbij eenieder zich behalve erkend ook gewaardeerd voelt, maar het is zeker geen onmogelijke opgave, dus ik wil, samen met mijn collega-parlementariërs, deze uitdaging met opgeheven hoofd aangaan.

Er zijn momenten geweest, waarbij het er even op leek, alsof door de bomen het bos aan het vervagen was, maar u bent veerkrachtig gebleken en u heeft ons doen inzien, dat er daadwerkelijk oplossingen moeten komen voor diverse vraagstukken. Het volk vertegenwoordigend orgaan zal u op geen enkel moment in de steek laten, daar kunt u van op aan.

Er zijn gelukkig genoeg mooie momenten geweest, waar we op kunnen terugblikken en die moeten ons eraan herinneren, dat de Almachtige nooit bidders laat staan.

Het kerstlicht is er voor elkeen, die gelooft. Laten we in de voor ons liggende feestdagen het licht omarmen, dat ons zal leiden naar een horizon, die voor iedereen nieuwe perspectieven biedt, om te geraken tot grote hoogten. Het kerstgevoel brengt ons steeds weer in harmonie bij elkaar Deze verbondenheid moeten we koesteren gedurende het hele jaar

Gezegende feestdagen en een voorspoedig 2023 aan u allen!

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May