Guyana: Regionaal record met aanname 25 wetsvoorstellen
25 Dec 2022, 04:52
foto
Procureur-generaal en minister van Juridische Zaken Anil Nandlall, tijdens zijn presentatie in de Nationale Vergadering (Foto: DPI)


De Nationale Vergadering van buurland Guyana heeft voor dit jaar in totaal 25 nieuwe wetsteksten aangenomen, waarmee een nieuw regionaal record is gevestigd voor de meeste wetsvoorstellen die in één jaar tijd zijn aangenomen.

Volgens procureur-generaal (pg) Anil Nandlall is het een trend was die in 2023 wordt voortgezet, aangezien Guyana doorgaat met het upgraden van verschillende archaïsche wetgeving en de introductie van nieuwe om de veranderende zakelijke omgeving te ondersteunen.

"Dat is de meeste wetgeving die door enig parlement in het Caribisch gebied is aangenomen. Dat zijn gemiddeld twee wetteksten per maand. Dat is in alle opzichten een record", constateerde de pg zijn meest recente editie van 'Issues in the News'.

De nieuwe wetten omvatten de Huurkoopwet, de Condominiumwet, de gewijzigde Representation of the People's Act, de Suicide Prevention Act, de Mental Health Promotion Act en verschillende andere.

Bovendien voltooiden de kamers van procureurs-generaal het langverwachte wetsherzieningsproces, waardoor bestaande wetten konden worden bijgewerkt. In 2012 vond voor het laatst een wetsherziening plaats.

"De herziening van de wetten van Guyana... de oefening waarbij je alle verschillende amendementen krijgt en ze invoegt in de belangrijkste wetten die zijn gewijzigd, dus als je die hoofdtekst leest en de amendementen die opgenomen, leest het soepel", legde hij uit.

De minister van juridische zaken legde uit dat het wetsherzieningsproces een prioritair gebied was voor de regering van president Irfaan Ali. "Wetherziening is een zeer belangrijke aangelegenheid omdat het de wetten van het land up-to-date houdt. Ten tweede houdt het ze geconsolideerd en ten derde maakt het ze toegankelijk en gemakkelijk te raadplegen. Het moet dus met regelmatige tussenpozen worden gedaan," merkte hij op.

Nandlall zei dat de regering niet van plan is de inspanningen te vertragen om haar toezegging tot wetshervorming na te komen en zal in het nieuwe jaar op volle kracht doorgaan. "We zijn niet van plan om volgend jaar te vertragen. Sterker nog, we zullen onze agenda voor volgend jaar versnellen", voegde hij eraan toe.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May