Brandweerkorps versterkt met 147 brandwachten
21 Dec 2022, 04:52
foto
Brandweercommandant Radjen Jakhari feliciteert de manschappen met hun installatie en beëdiging. Hij is overtuigd van hun competenties om de samenleving te dienen.


Met de installatie en beëdiging van aspiranten is het Korps Brandweer Suriname (KBS) dinsddag147 brandwachten rijker geworden. Hiermee wordt ingespeeld op de behoefte van het KBS om te beschikken over voldoende opgeleid personeel.  Brandweercommandant Radjen Jakhari, heeft zijn waardering uitgesproken aan de groep die ondanks de beperkingen als gevolg van Covid-19 toch goed heeft gepresteerd. “Jullie hebben getoond over voldoende motivatie, geduld en commitment te beschikken.”

De brandweercommandant is ervan overtuigd dat zij de nodige competenties hebben om de samenleving te dienen. Dit zegt hij op basis van het strak opleidingsprogramma dat zij hebben afgewerkt, meldt de Communicatiedienst Suriname.  Bestgeslaagde Ernesto Karsopawiro, zegt verheugd te zijn dat dit moment is aangebroken. “Ik was voor mijn sollicitatie niet zeker of ik ooit brandweerman wilde worden, maar ik heb er op den duur voor gekozen om de samenleving via dit korps te dienen.” Hij zegt zijn best te zullen doen om binnen het korps te groeien.

Melissa Frederiks, onderdirecteur Rechtsaangelegenheden van het ministerie van Justitie en Politie, verwacht een belangrijke bijdrage van de manschappen naar de samenleving over de dienstverlening. Zij hebben nu immers de  elementaire brandweer opleiding afgerond. Zij gaf de garantie gegeven vanuit het minister de nodige voorzieningen, die van belang zijn voor de uitvoering van het werk, in orde zullen worden gemaakt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May