Lions Club Parwani pakt pesten aan
17 Dec 2022, 12:11
foto
Kinderen houden posters met boodschappen tegen pesten omhoog. (Foto: Lions Club Parwani)


De gevolgen van pesten kunnen zeer pijnlijk zijn. Dat weet de huidige president Reza Abdoelhak van Lions Club Parwani uit ervaring. Hij staat dan ook achter het project van de serviceclub om pesten tegen te gaan. Het initiatief komt van ondernemer Nasser Dahoe, tevens fellow van de club. Om de boodschap tegen pesten nog beter over te brengen naar de gemeenschap, is er een fotoshoot gedaan met kinderen van verschillende leeftijden.

Het motto van Adoelhak is: ‘Stop met pesten’.  “Door iemand aldoor te pesten gaan in de meeste gevallen zijn of haar leerprestaties achteruit en alles om zich heen kan leiden tot depressie, eenzaamheid etc. Dit kan dan als gevolg hebben dat personen met allerlei vervelende ideeën kunnen rondlopen of zich kunnen terugtrekken uit de gemeenschap.”

Abdoelhak benadrukt dat pesten niet alleen bij kinderen gebeurt, maar ook volwassenen kunnen gepest worden of maken zich schuldig eraan. Het is bij hen ontzettend moeilijk om verandering in hun gedrag te brengen. “Bij kinderen kunnen wij eerder succes boeken en ervoor zorgen dat de jeugd op latere leeftijd niet dezelfde fouten begaat als sommige volwassen van nu.”

Dahoe had eerder het initiatief genomen om posters te ontwerpen en uit te delen om het bewustzijn tegen pesten op scholen aan te wakkeren. Op 22 oktober 2022 heeft hij het verzoek gedaan aan de Lions Club Parwani voor ondersteuning. De leden hebben hun volledige medewerking verleend en Dahoe mocht het project dat wordt ondersteund door de artiest Nisha Madaran, ook leiden.

Lions Club Parwani is nog meer van plan om het bewustzijn tegen pesten te vergroten. Er is een project in voorbereiding waarbij zoveel mogelijk scholen betrokken zullen worden. De club kijkt voor de uitvoering uit naar ondersteuning van het bedrijfsleven.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May