Arbeidsinspecteurs krijgen tools in strijd tegen kinderarbeid
16 Dec 2022, 16:54
foto
Vlnr: Rowan Noredjo (Inspecteur-generaal Arbeidsinspectie), Natanael Lopes (Programme Officer of the ILO country office in Brazilië), minister Steven Mac Andrew, Ricardo Fagan Pasiani, (Chargé d'Affaires van de Braziliaanse ambassade.


Suriname krijgt de gelegenheid om te leren uit de ervaringen van buurland Brazilië op het gebied van de aanpak van kinderarbeid. Arbeidsinspecteurs volgen een driedaagse workshop die wordt verzorgd door een deskundige van het ILO-kantoor in Brazilië. Het buurland behoort tot een van de eerste landen die met ondersteuning van de Internationale Arbeidsorganisatie een programma ter uitbanning van kinderarbeid, succesvol heeft uitgevoerd.

Brazilië heeft in de afgelopen jaren vele projecten en initiatieven uitgevoerd in de strijd tegen kinderarbeid. Minister Steven Mac Andrew van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft in zijn openingstoespraak benadrukt dat kinderarbeid negatieve gevolgen heeft voor de geestelijke en lichamelijke ontwikkeling van het kind. De workshop zal volgens Mac Andrew de Arbeidsinspectie in staat stellen haar strategieën waar nodig aan te passen, ter bescherming van het kind en uitbanning van kinderarbeid.

De workshop is in samenwerking met de ILO, gefaciliteerd door het Braziliaanse Ministerie van Arbeid en Sociale Zekerheid. Natanael Lopes, programmamedewerker van het ILO-kantoor in Brazilië en Ricardo Fagan Pasiani, vertegenwoordiger van de ambassade van Brazilië in Suriname, hebben in hun toespraak benadrukt dat kinderarbeid wereldwijd moet stoppen, dus ook in Suriname. Ze zijn ervan overtuigd dat de verkregen inzichten en gedeelde ervaringen, kunnen resulteren in aangepaste strategieën voor effectieve bestrijding van kinderarbeid.  

De workshop vloeit voort uit het project ‘Consolidation of progress of the Regional Initiative Latin America and the Caribbean Free of Child Labour’ (Consolidatie van de voortgang van het regionale initiatief Latijns-Amerika en het Caribisch gebied Vrij van Kinderarbeid). Het project maakt deel uit van een breder ILO-Brazilië South-South Cooperation Programme dat het mogelijk maakt om met regionale counterparts, ervaring op het gebied van datageneratie, arbeidsinspectie en lokale coördinatie tussen de sociale partners te delen, om nationaal beleid ter bestrijding van kinderarbeid uit te voeren, meldt de Communicatie Unit van AWJ.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May