Bedrijvengroep schenkt samenleving kerstboom
15 Dec 2022, 16:50
foto
De kerstboom die dit jaar wordt opgezet op het Onafhankelijkheidsplein zal een winterse sfeer hebben. (Foto's: René Gompers)


Op het Onafhankelijkheidsplein verrijst een nieuwe kerstboom. De boom is een geste van de Big Will Group aan de samenleving. "Het heeft de Staat niets gekost," benadrukt Julio Bhikharie van de bedrijvengroep die onder andere bestaat uit De Molen, Vesu NV, Tok Kip, Aladey Pasta. "De bedrijven worden gedragen door Surinamers, op deze manier geven wij terug," stelt de ondernemer.

Het Plein wordt met de 20 meter hoge boom als centerpiece, klaargemaakt voor het kerstfeest. "We gaan met heel veel licht werken," vertelt Bhikharie. "We gaan een wintersfeer creëren in ons tropisch land. Niet met het weer hoor, maar met de belichting."  Het geheel vindt plaats in samenwerking en op initiatief van het Instituut van de First Lady.

"We wilden iets doen voor alle Surinamers maar we weten ook dat we niet iedereen tevreden gaan stellen," merkt de ondernemer op. "Als we iets speciaals voor een school zouden doen of 20.000 voedselpakketten zouden verdelen, zou het ook in slechte aarde vallen. Dus hebben we hiervoor gekozen. Kerst is algemeen, iedereen in Suriname viert het."

Over de kosten voor het project, blijft Bhikharie vaag. "Ik zeg het liever ook niet anders kan het zijn eigen leven gaan leiden." Hij benadrukt dat het geheel op het Plein de Staat geen cent heeft gekost. "Niets van wat hij hier op het Plein doen komt uit staatskosten."

Tegen het weekend moet het ombouwen van het Plein tot 'Christmas venue' helemaal zijn afgerond.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May