Mbappé tegen Hakimi: 'Je hebt geschiedenis geschreven'
15 Dec 2022, 14:52
foto
Kylian Mbappé troost zijn PSG-teamgenoot Achraf Hakimi na het laatste fluitsignaal. (Foto: Reuters)


Toen woensdagavond het laatste fluitsignaal klonk in Al Khor, vielen Marokkaanse spelers op de grond in een hoogtepunt van teleurstelling en fysieke uitputting. Frankrijk had ze met 2-0 verslagen, maar de Atlas Lions - de gigantische strijders van het toernooi - hadden de hele tijd oog in oog gestaan met de huidige kampioenen.

Te midden van het wilde feestgedruis van de Franse spelers kon je hun superster, Kylian Mbappé, zien die zich een weg baant om zijn teamgenoten voordat hij zich ontfermde over zijn goede vriend en trouwe vriend van de Marokkaanse verdediging, Achraf Hakimi. Hij hielp de vleugelverdediger overeind voordat de twee mannen een warme omhelzing deelden.

Het hartverwarmende moment weerspiegelt het oprechte en publieke respect dat de twee vrienden elkaar toonden tijdens de allereerste WK-halve finale van Marokko woensdag.

Voor de wedstrijd waren de twee zichtbaar verheugd elkaar de hand te schudden en elkaar te omhelzen in de tunnel. Tijdens de wedstrijd werd gezien dat ze een grap deelden. En amper een paar uur na de wedstrijd maakte Mbappé zijn respect voor zijn vriend en de Marokkaanse kant openbaar.

"Wees niet verdrietig bro, iedereen is trots op wat je hebt gedaan, je hebt geschiedenis geschreven", plaatste de Franse ster op Twitter, met een afbeelding van de vrienden die elkaar omhelsden.

Het is een langdurige vriendschap die tot bloei is gekomen sinds Hakimi in 2021 overstapte naar Paris Saint-Germain – waar Mbappé ook speelt. Ze zien elkaar vaak buiten het voetbal om, bijvoorbeeld tijdens een gezamenlijke vakantie in Spanje.

Hakimi heeft Mbappé eerder verdedigd toen het vooruitzicht dat hij PSG zou verlaten ter sprake kwam. "Het is een genoegen om hem aan mijn zijde te hebben. Hij is een van de beste spelers ter wereld, maar bovenal is hij mijn vriend. Ik hou van hem", had Hakimi in april tegen Telefoot gezegd.

De vrienden hadden in januari van dit jaar een speels steekspel met elkaar gespeeld via sociale media, toen het vooruitzicht om elkaar te ontmoeten op het WK werd geopperd.

"Ik moet mijn vriend vernietigen", grapte Mbappé in een korte videoboodschap. "Het zal mijn hart een beetje breken, maar weet je, dat is voetbal. Ik moet hem vermoorden.'

Hakimi's reactie? "Ik ga hem kapot slaan", zei de 24-jarige Marokkaanse vleugelverdediger met een glimlach.

Maar toen het verre vooruitzicht werkelijkheid werd, werden hun openbare berichten steeds oprechter.

Na de wedstrijd wisselden de twee spelers van shirt, waarbij Mbappé het shirt van Hakimi achterstevoren droeg, zodat de naam van zijn vriend beter zichtbaar was tijdens zijn feesten.

In de tunnel werden de twee gespot terwijl ze tegen de muur zaten te kletsen.

Marokko had de halve finale bereikt met slechts één doelpunt tegen en met een ongeslagen record. De Atlas Lions zijn het eerste Arabische of Afrikaanse land dat de halve finale van het WK bereikt.

Van de twee spelers wordt verwacht dat ze allebei opnieuw spelen voor hun respectievelijke landen op het WK: Mbappé tegen Argentinië in de finale en Hakimi tegen Kroatië in de derde plaats van het toernooi, voordat ze terugkeren naar Parijs.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May