DA'91 laat zich niet intimideren door vernielingen
14 Dec 2022, 22:56
foto
Vlag van DA'91 op de grond gesmeten door vandalen.


DA'91 maakt melding van zes metalen vlaggenstokken die de partij aan haar schutting van haar hoofdkantoor genageld had, zijn verdwenen. De partijvlag is op de grond gesmeten. "Wij zullen hierdoor niet worden geïntimideerd en zullen het belang van onze samenleving blijven behartigen en de principes waar wij voor staan blijven verdedigen", zegt DA'91.

De vlag die altijd wappert, werd gevonden verder op het terrein, op de grond. De partij heeft vaker last ondervonden die getypeerd kan worden als vandalisme, waarbij de vlag van het touw wordt afgesneden en/of het vlaggentouw wordt meegenomen door vandalen. Het valt de partij op dat vernielingen plaatsvinden als de partij zich openlijk uitspreekt tegen bepaalde wantoestanden zoals mensenrechtenschendingen, armoede etc.

Gisteren is echter de sabotage verergerd. Niet alleen is de vlag op de grond gegooid, maar alle metalen vlaggenstokken zijn meegenomen. "Het is triest te constateren dat het respect voor andermans goed evenals het niveau van sabotage in onze samenleving, ergere vormen aanneemt. De partij zal deze zaak aan de politie rapporteren en voorzieningen treffen teneinde vrij en ongestoord haar vlaggen te kunnen blijven ophangen als onderdeel van uiting van haar identiteit. Het is het recht van elke politieke organisatie en dit recht dient gerespecteerd en beschermd te worden", laat de partij weten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May