18 leerlingen gewond door ongeval met schoolbus
12 Dec 2022, 21:15
foto


Een schoolbus met 45 leerlingen raakte vanmiddag tijdens de rit naar huis van de weg en botste tegen een bergwand op. Dit incident vond plaats ter hoogte van Diafutu langs de Afobakaweg. 18 leerlingen raakten gewond, van wie acht zodanige letsels hebben opgelopen dat zij naar Paramaribo moesten worden vervoerd voor behandeling.

Mede dankzij het kordate optreden - van omstanders, die de leerlingen naar de polikliniek te Brokopondo hebben vervoerd, het Nationaal Leger en Iamgold, die ambulances heeft ingezet - kon er vrij snel hulp worden geboden. Een leerling was ten tijde van dit persbericht nog voor observatie op de polikliniek te Brokopondo, meldt het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC).

De politie van Brokopondo is nog bezig met het onderzoek; de oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. De leiding van het minOWC wacht die informatie af om vervolgstappen te bepalen. Minister Marie Levens zal de leerlingen morgen in het ziekenhuis bezoeken om zich ervan te overtuigen dat het goed met hen gaat. Er zal ook een zorgcoördinator worden ingezet om de andere kinderen over de schrik heen te helpen.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May