Beëdiging Raghoebarsing vandaag; Bousaid regeringscommissaris
13 Dec 2022, 00:02
foto


President Chan Santokhi zal later op de dag partijgenoot Stan Raghoebarsing beëdigen als minister van Financiën & Planning. Starnieuws verneemt dat Jim Bousaid de nieuwe regeringscommissaris wordt bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Die functie neemt hij over van Raghoebarsing.

Tijdens een persconferentie vanmiddag zal de president ingaan op de actuele financiële en economische ontwikkelingen. De unit woordvoering van de president krijgt ook een andere invulling. Het is eerder bekend geworden dat Alven Roosveld geen woordvoerder meer zal zijn van de president. Hij wordt anders ingezet. Op de persconferentie wordt meer informatie gegeven over vervanging van functionarissen.

Steven Debipersad, voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat het belangrijk is voor zijn organisatie dat er een capabele en integere econoom het ministerie van Financiën & Planning moet leiden. Ook de aankomende minister is in dit geval geen onbekende op het ministerie. "Wij wensen hem succes toe en zullen hem kritisch volgen in het ministerschap", zegt Debipersad.

"Goed economisch beleid zal altijd onze ondersteuning krijgen. Wij zullen de regering kunnen bijstaan bij knelpunten in het beleid als die helder geformuleerd worden met volledige toegang tot informatie, waarbij onze bijdrage niet als vrijblijvend moet worden beschouwd. Die zekerheid willen wij wel van de president hebben. We wachten trouwens een vervolgonderhoud met hem af," merkt de VES-voorzitter op.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May