Samenwerking met Frans leger wordt in 2023 voortgezet
13 Dec 2022, 08:42
foto
De Surinaamse en Franse delegatie. Op de voorgrond, bevelhebber Werner Kioe A Sen en de Franse commandant van de strijdkrachten, generaal-majoor Xavier Buisson. (Foto: Defensie)


De legers van Suriname en Frans-Guyana zullen komend jaar de samenwerking voortzetten. Bevelhebber kolonel Werner Kioe A Sen bracht afgelopen week een bezoek aan de commandant van de Franse strijdkrachten in Frans-Guyana, generaal-majoor Xavier Buisson.

Het doel van deze bijeenkomst was om de bilaterale overeenkomst voor gezamenlijke oefeningen, patrouilles en informatie-uitwisselingsmomenten voor het dienstjaar 2023 en eventuele wederzijdse steun te bespreken, meldt het ministerie van Defensie.
 
De Franse commandant bracht een eerbetoon aan de luitenant-kolonel Franklin Blokland, voormalig commandant van de Surinaamse Marine, die op 16 november 2022 is heengegaan. Beide delegaties kwamen overeen deze ontmoeting aan hem op te dragen. Dit jaar was het de beurt van de Franse strijdkrachten om deze meeting te organiseren. In 2023 zal de bijeenkomst in Paramaribo plaatsvinden.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May