Ouders met kinderen in detentie doen mee met sessie
13 Dec 2022, 04:53
foto
28 ouders van kinderen in detentie hebben geparticipeerd tijdens een sessie van de dienst Justitiële Kinderbescherming. (Foto: Juspol)


De dienst Justitiële Kinderbescherming van het ministerie van Justitie en Politie heeft een ouderparticipatie sessie gehouden voor de ouders van kinderen in detentie. Het gaat om kinderen die ingesloten zijn te Santa Boma en in het jeugd doorgangscentrum Opa Doelie.

Bij veel van de ouders is er nog onvoldoende bewustzijn over hoe zij samen kunnen werken met de maatschappelijke werkers en de andere diensten bij het ministerie van Justitie en Politie. Een goede samenwerking tussen de ouders en deze diensten bieden een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van recidive, zegt het ministerie.

Tijdens de sessie zaterdag is er uitleg gegeven over zaken die ouders kunnen doen om de ontvangst van hun kinderen na vrijlating, te verbeteren. Er is ook ingegaan op de uitdagingen die de ouders hebben ervaren in met name de opvoeding van hun kinderen. In totaal hebben 28 ouders deelgenomen aan deze sessie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May